Personvern fra a til å - med brush-up


Utbytte

Kurset vil gi deltakerne en grunnleggende innføring i de viktigste områdene innenfor personvern. Kurset vil dermed gi deltakerne en grunnleggende forståelse av personvern og eventuelt tette «huller» hos dem som har jobbet fragmentert innenfor personvernregelverket.

 

På kurset får du bl.a.:
 

  • En innføring i hvorfor vi har et personvernregelverk og et overblikk over regelverket
  • Kunnskap om hvem som forvalter personvernregelverket i Norge og Europa
  • Dypere innsikt i personvernprinsippene og sammenhengen mellom disse og forordningens bestemmelser for øvrig
  • Momenter som kan tas i betraktning når personvernbestemmelsene skal tolkes og personvernvurderinger skal gjennomføres
  • Presentasjon av praktiske problemstillinger fra «det virkelige liv» og hvordan slike problemstillinger kan løses
     


Innhold

Som rådgivere innenfor fagområdet ser vi at personvern, eller virksomheters behandling av personopplysninger, er et like aktuelt tema som da personvernforordningen trådte i kraft i 2018. Stadig flere blir opptatt av å møte kravene i personvernregelverket - ikke bare av hensyn til regeletterlevelse, men også av hensyn til virksomhetens omdømme.

 

Fagområdet personvern er et forholdsvis nytt rettsområde som grunnet raske teknologiske endringer, stadig er under utvikling. Det er mange gråsoner og ny rettspraksis vil bidra til å formen forståelse av GDPR. Et godt eksempel på dette fikk vi med Schrems II – dommen sommeren 2020 som fortsatt medfører store utfordringer knyttet til overføring av personopplysninger til tredjeland.
 

Emner er bl.a.:
 

  • Gjennomgang av sentrale definisjoner og prinsipper
  • Gjennomgang av behandlingsgrunnlag for behandling av personopplysninger
  • Om ansvarsfordeling og betydning av rolleplassering - behandlingsansvarlig, databehandler og felles behandleransvar
  • Om de registrertes rettigheter
  • Om overføring av personopplysninger til tredjeland
  • Om krav til å ha et personvernombud og personvernombudets oppgaver
  • Om avvik og varslingsplikten til Datatilsynet
  • Ansvar og sanksjoner
  • Gjenbruk av personopplysninger
  • Kontrolltiltak på arbeidsplassen  

 

Målgruppe

Kurset passer for ressurser som har behov for innføring i eller en oppfriskning av personvernregelverket fra a til å, det være seg; ressurser med ansvar for virksomhetens behandling av personopplysninger, enten virksomheten er behandlingsansvarlig eller databehandler, compliance-personell, personvernombud, jurister.

 

Materiale

Du får adgang til kurspresentasjonen og annet relevant materiale gjennom JUCs online materialeportal.

 

Kursbevis vil i etterkant av kurset bli utstedt til deltakerne til bruk for dokumentasjon av etterutdanning.

ER DU NYSGJERRIG, OG ØNSKER DU Å VITE MER?

Hold meg oppdatert

Skriv meg opp

Kursdatoen er overskredet. Vil du have beskjed når det åpnes for påmelding igjen? Klikk på ”Skriv meg opp” herunder og fyll ut feltene.

 

Skriv meg opp

Leksjoner

7

 

Dato

mandag d 2. mai 2022

Kl 09:30 - 16:00

Inkl. frokost og lunsjbuffé


Høyres Hus
Stortingsgata 20
0161 Oslo


Pris

5 500

 

 

Course