Undervisere

Tilbake

Michaela Ahlberg

Senior Advisor, Getinge

Michaela Ahlberg er Senior Legal Advisor i Getinge og var itdligere Chief Legal and Ethics & Compliance samme sted.

Michaela er en dedikert spesialist innenfor forretningsetikk og antikorrupsjon. Hun ble først kjent gjennom rollen som Chief Ethics & Compliance i Telia Company hvor hennes oppgave var å etablere en Ethics & Compliance-funksjon og å støtte selskapet i en periode med omfattende medieoppmerksomhet og granskning i ulike jurisdiksjoner grunnet korrupsjonsanklager i Usbekistan. Sammen med Telias juridiske team fremforhandlet hun i 2014-2017 en utenrettslig avtale (Deferred Prosecution Agreement) med amerikanske justismyndigheter Department of Justice og Securities and Exchange Commission samt den nederlandske og svenske påtalemyndigheten.

Michaela Ahlberg har rundt tretti års internasjonal erfaring som juridisk rådgiver og compliance-spesialist i både privateide og børsnoterte selskaper. Før hun begynte i Telia Company jobbet hun som Chief Ethics & Compliance Officer hos Volvo Cars, hovedsakelig med fokus på selskapets ekspansjon i Kina.

Michaela tilbrakte også 5 år hos Nokia Siemens Networks, hvor hun var 3,5 år i Dubai som leder for Legal & Compliance for Midtøsten og Afrika, og 1,5 år i Dallas som leder for Legal & Compliance for Nord-Amerika.

Michaela Ahlberg ble nominert til "Women in Compliance of the year 2017»-prisen, CECO EMEA-kategorien og foreleser ofte i temaer som etikk, compliance og samfunnsansvar. Sammen med Anna Romberg er Michaela medforfatter av boken "The Grey Zone – a practical guide to corporate conduct, compliance and business ethics."